#IneProeft

Wijnegemse Drankenhal bvba

Dé specialist in streekbieren!Merksemsebaan 179-183

2110 Wijnegem

Tel: 03 353 00 94

info@wijnegemsedrankenhal.be


#IneProeft is een tweewekelijkse rubriek op onze instagrampagina waar Ine een biertje onder de loep neemt.

Wandel en geniet mee van de wereld van craftbieren!


#IneProeft Positievke

Positievke is een collab tussen @galeacraftbeers en Making Art In New Energy, Martine. Dit licht amberkleurige biertje van 6,5% met mate vertegenwoordigt de kunst en healing van Martine.

Martine schildert met bijenwas, hierdoor werd honingmout gebruikt. Duizendblad werd toegevoegd tijdens het brouwen en voor de Dry-hopping werd gewerkt met Mosaic. Vlak voor het bottelen werd Mate toegevoegd als thee infusie. Mate zorgt voor een opwekkend gevoel, vandaar de naam ‘Positievke’.

Neus: uitgesproken fris-hoppige geur.
Smaak: een heel speciale smaak, heel interessant! Het eerste gevoel is een licht zuurtje, kruidig en een zachte zoetigheid van de honingmout. In de afdronk krijg je de moutige, bitterheid van de Mosaic Dry-hopping. Een manusje van alles!

Een tof biertje, ideaal voor het moment. Fris, drinkt goed weg. De mate zorgt voor zen opwekkend gevoel, ideaal om die winterblues weg te krijgen. Want, wees eerlijk, wie wilt dat niet?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onze score ⭐️ 4,3/5

#IneProeft Zwaluw
Zwaluw is een laag alcoholische Rye Session Ale van 3,3% vol van @Siphonbrewing in Damme. Met de mooie spreuk ‘in onze streek is een internationale luchthaven voor trekvogels die elk jaar vanuit Afrika naar het Zwin reizen. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Drink er daarom twee 😊.’ Kan het niet anders dan goed komen, toch?

Neus: uitgesproken frisheid, citrus en moutigheid.
Smaak: Fris, fruitig en bitter. Volle smaak ondanks van het lage alcoholgehalte! De Rye mout zorgt voor de body, de stevige dosis amarillo in de Dry-hoppig voor de fruitige bitterheid.

De heren van bij Siphon weten wat ze doen 😍. Dit biertje brengt zon in de druilerige en stormachtige dag in Wijnegem.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onze score ⭐️ 4,2/5

#IneProeft Gildenbier
Gildenbier is geen nieuweling maar eentje die wij al járen in ons assortiment hebben zitten. Desondanks verdient hij wat meer aandacht! Een erkend streekproduct in Vlaams Brabant. Gebrouwen naar eeuwenoude traditie van de Diesterse Schuttersgilde! Dit donker bier heeft een alcoholvolume van 7%.

Neus: uitgesproken typische donkere tonen, moutig, karamel.
Smaak: start mild zoetig gevolgd door een stevige afdronk. Hij lijkt zwaarder dan hij is in alcoholpercentage. Hij eindigt in een zacht-zoete, licht bittere nasmaak
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een mooi bewijs van oer Belgische traditie. Prachtig product met opnieuw een mooie geschiedenis.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schol! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onze score ⭐️ 4/5

#IneProeft Flandrien
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flandrien is de nieuwe kopman in de super 8 familie van @brouwerijhaacht . Een karaktervol blond bier van 6,5%
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Neus: Mooie balans van moutigheid en lichte zoete tonen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Smaak: Fris, licht moutig met toetsen van eik en vanille. Een vlot doordrinkbaar, smaakvol bier.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flandrien doet wat hij belooft. Een verfrissende doordrinker met karakter. Helemaal klaar voor de komende ☀️. Een klein minpuntje, de schuimkraag verdwijnt snel (🙁).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onze score ⭐️ 3,8/5

 

 

 

Check zeker onze facebookpagina voor alle laatste nieuwtjes!

Wijnegemse Drankenhal © 2019 • Design WD •